Beza to podstawa!

by - sobota, kwietnia 29, 2017

Najważniejsza prezentacja 


Beza:
  • 6 białek
  • 250g cukru pudru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Białka ubijamy na sztywno (jeśli będzie dobrze ubita to w momencie kiedy odwrócimy miskę górą do dołu masa nie wypadnie). Następnie STOPNIOWO dodajemy cukier puder i mąkę ziemniaczaną.
Wykładamy blachę papierem do pieczenia i formujemy bezy w zależności jaki efekt chcemy uzyskać.
Moja proporcja to dwie duże bezy, ale również można zrobić jedną dużą i parę małych. To zależy od nas i naszej wyobraźni. Przez pierwsze 10 minut pieczemy bezę w temperaturze 160 stopni, a następnie zmniejsz temperaturę do 130 stopni i piecz przez półtorej godziny. Po upieczeniu dobrze bezę wystudź.
Krem:
  • 500g serka mascarpone
  • 1 litr śmietanki kucharza
  • 1 laska wanilii
( dla smaku można dodać laskę wanilii) 

Serek i śmietanę umieszczamy w mikserze,
miksujemy.

PAMIĘTAJMY O TYM, ABY NIE MIKSOWAĆ ZA DŁUGO!

BO ŚMIETANA SIĘ ZWAŻY I POWSTANIE MASŁO!

Wykończenie:
Beza
Krem
Beza
Krem
Owoce

  
Jeśli macie pytania, piszcie w komentarzach z przyjemnością odpowiem!
:)

You May Also Like

2 komentarze